ben jij geworden wat je wilde zijn?


Duurzame inzetbaarheid


Soms moet je gewoon durven


Klaar voor een nieuwe start?


Baandomein verbindt!


Ga er maar aan staan


De kracht van netwerken


Durf te dromen


Werk en privé in balans


Samenwerken aan je loopbaan


Nieuws

Roger Koll over de samenwerking met Stichting Baandomein

Roger Koll is een van de eigenaren van i-Minded, een dienstverlener op het gebied van online oplossingen zoals websites, intranetten, applicaties, webshops, etc. en sinds 2015 leverancier van Stichting Baandomein. Roger vertelt: “Voor Baandomein hebben wij de website www.baandomein.nl ontwikkelt en een paar maanden geleden zijn we samen een traject aangegaan om deze op diverse onderdelen te optimaliseren, waarbij op structurele basis o.a. gekeken wordt naar het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, het verduidelijken van de waarde propositie en het creëren en publiceren van hoogwaardige- en relevante content. Daarnaast bieden wij advies en ondersteuning bij de inzet van overige online communicatiekanalen zoals social media en nieuwsbrieven. Ook denken wij met Baandomein mee over de mogelijke inzet van nieuwe technologische ontwikkelingen en het automatiseren van diverse processen."
Roger is onlangs gestart met het volgen van de 3-daagse workshop “netwerken" bij Baandomein. Op de vraag waarom Roger deze workshop volgt, antwoord hij: “Ik neem altijd graag een kijkje in de keuken van mijn opdrachtgevers, dus dit was daar een mooie gelegenheid voor. Daarbij is het voor mij als ondernemer uitermate belangrijk om mijn netwerk te onderhouden en vergroten, dus de workshop “netwerken" leek mij sowieso interessant om bij te wonen. Echter bleek dat de insteek van de workshop bij Baandomein meer gericht is op het netwerken voor werkzoekenden en dat het vinden van een nieuwe baan centraal staat. Zo krijgen de deelnemers bijvoorbeeld geleerd hoe zij het eigen netwerk kunnen inzetten en hoe zij, ook zonder dat er een vacante vacature is, om tafel kunnen komen bij een potentiele werkgever. Als ondernemer zie ik het netwerken vanuit een ander perspectief dan een werkzoekende, maar uiteraard kan ik veel van het geleerde vertalen naar mijn eigen situatie. De grap is, dat ik tijdens de pauze van de workshop in contact gekomen ben met een potentiele klant. Deze persoon vertelde mij enthousiast over een idee dat hij heeft, het idee was al heel concreet en hij was alleen nog op zoek naar een bedrijf dat de technische ontwikkeling voor zijn rekening kan nemen. Dus binnenkort gaan wij nader in gesprek om te bekijken of i-Minded wellicht iets voor hem kan betekenen."

“Wat ik bijzonder vind aan de workshop, is het feit dat alle deelnemers gebruik mogen maken van het netwerk van Ilonka Sinkeldam. Zij kunnen aangeven met wie zij graag in contact willen komen en indien Ilonka een ingang heeft, helpt zij om het eerste contact te leggen. Dat geeft natuurlijk een veel gemakkelijkere ingang, dan dat je zelf ergens ‘koud‘ op af moet stappen, de kans op slagen wordt daarmee enorm vergroot"

Op de vraag waar volgens Roger de kracht van Baandomein zit, antwoord hij: “Dat zit overduidelijk in het omvangrijke netwerk en de verbindende kracht die Baandomein heeft. Zo is i-Minded via Baandomein ook weer in gesprek gekomen met Onderwijsstichting Movare. I-Minded heeft al eerder het project 'de gezonde basisschool van de toekomst' voor hen uitgevoerd, maar na afronding daarvan hebben we eigenlijk weinig onderling contact gehad. Door Baandomein is dit contact weer hernieuwd en zijn wij momenteel met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van een nieuwe website en intranet. De samenwerking die wij met Baandomein hebben is ook heel fijn, de communicatielijnen zijn heel kort en de werknemers zijn zeer daadkrachtig waardoor je snel kunt schakelen."
Geplaatst op: 03-07-2017