Baandomein verbindt!


De kracht van netwerken


Soms moet je gewoon durven


ben jij geworden wat je wilde zijn?


Klaar voor een nieuwe start?


Durf te dromen


Duurzame inzetbaarheid


Ga er maar aan staan


Samenwerken aan je loopbaan


Werk en privé in balans


Nieuws

Jacqueline Meijers-Toma enthousiast over haar werk bij Baandomein

Jacqueline is officieel nog in dienst van Rijkswaterstaat, een van de organisaties die aangesloten is bij Baandomein. Bij Rijkswaterstaat was Jacqueline projectmedewerker en werkte zij aan het project verkeersveiligheid. Zij was verantwoordelijk voor het in kaart brengen van alle dodelijke verkeersongevallen in Nederland en onderhield daarom o.a. veel contact met diverse instanties om de benodigde informatie te verzamelen. Helaas is haar functie door een reorganisatie per 1 januari j.l. komen te vervallen en is zij nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Jacqueline zit nu in een “van werk naar werk" traject waarbij zij vanuit Rijkswaterstaat alle benodigde ondersteuning krijgt om een nieuwe baan te vinden. Doordat Rijkswaterstaat aangesloten is bij Baandomein kreeg Jacqueline de mogelijkheid om gebruik te maken van het netwerk van Baandomein.
Onderdeel van het traject dat zij nu doorloopt, was het aanmaken van een e-portfolio op het RTC van Baandomein. Daarnaast wordt zij door haar mobiliteitscoach regelmatig geattendeerd op de diverse workshops die Baandomein organiseert. Jacqueline verteld dat zij hier in eerste instantie een beetje sceptisch tegenover stond. In haar loopbaan heeft zij al aan veel trainingen en workshops deelgenomen, maar vaak had zij niet het idee dat ze er echt wat van opgestoken had. Maar omdat ze haar kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk wilde maken heeft ze zich uiteindelijk toch aangemeld voor een workshop. En niet zonder resultaat, verteld Jacqueline: “Ik heb aan de workshop netwerken deelgenomen en deze workshop heeft mij echt verrast. Tijdens deze workshop werd bijvoorbeeld aandacht besteedt aan je eerste indruk. Er werd ons verteld dat deze vaak doorslaggevend kan zijn bij het wel of niet verkrijgen van een baan. We moesten daarom de eerste indruk die wij van de andere deelnemers hadden, beschrijven. Ik was heel verrast van de feedback op mijn eigen eerste indruk, de reacties die ik van de andere kandidaten kreeg was heel positief en heeft mijn zelfvertrouwen echt een boost gegeven".

Jacqueline vervolgt haar verhaal enthousiast: “Tijdens de workshop netwerken werd ons ook gevraagd of we het geleerde in praktijk wilde brengen. We mochten daarbij gebruik maken van het enorme netwerk van Ilonka Sinkeldam (directeur van Baandomein). Door het intensieve contact dat ik vanuit mijn werk bij Rijkswaterstaat met de politie had, heeft het mij altijd leuk geleken om in een baliefunctie bij de politie te kunnen werken en daarom heb ik aan Ilonka gevraagd of zij mij kon voorstellen aan iemand van de politie. Zij heeft mij de naam van een contactpersoon uit haar netwerk gegeven en de rest moest ik zelf regelen. Ik vond het aanvankelijk wel spannend om zomaar iemand te benaderen, maar het gaf een enorme boost toen bleek dat ik welkom was voor een gesprek. Dit gesprek heeft nog een vervolg gekregen in een 2de gesprek en binnenkort ga ik ook aan een meeloop dag deelnemen, dus wie weet waar dit kan nog op kan uitlopen. Verder heb ik door de workshop nog een aantal andere gesprekken gehad, o.a. bij een vorige werkgever, Defensie. Het volgen van de workshop en het voeren van de gesprekken heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven en ervoor gezorgd dat ik met een positieve blik naar de toekomst kijk. De workshop netwerken kan ik iedereen dan ook echt aanbevelen!"

Vanuit het “van werk naar werk" traject dat Jacqueline nu doorloopt heeft zij voorlopig nog even de tijd om te zoeken naar een geschikte baan, maar ze wilt liever niet thuis zitten. Tijdens het volgen van de workshops heeft ze dat dan ook aangegeven bij Ilonka en die zag gelijk een oplossing waar zij beiden van voordeel van hebben. Baandomein heeft namelijk werk in overvloed en extra hulp is altijd welkom. Er waren al CV‘s opgevraagd bij Rijkswaterstaat om zo een geschikte kandidaat voor een detachering bij Baandomein te kunnen selecteren. Doordat Jacqueline zelf aangaf dat zij graag snel weer aan de slag wilde, was de keuze snel gemaakt en is er een detacheringsperiode tot het einde van 2017 afgesproken. Voorwaarde van de detachering is dat Jacqueline in de tussentijd mobiel blijft en werkt aan het vinden van een nieuwe baan.

Over het werk bij Baandomein verteld Jacqueline heel enthousiast: “Ik ben niet gewend om in een klein team te werken, maar dit bevalt mij prima. Het werk is leuk en afwissend, ik leer heel veel nieuwe dingen en ik krijg veel vrijheid om mijn werk naar eigen inzicht in te delen. Een leuke bijkomstigheid is dat ik mag samenwerken met Bertie, want wij zijn collega‘s geweest bij Rijkswaterstaat. Dat maakt de inwerkperiode een stuk gemakkelijker en de werkoverdracht verloopt dan ook vlekkeloos. Daarnaast zit ik nu dicht bij de bron en zie ik welke mogelijkheden er nog allemaal zijn om mijn positie op de arbeidsmarkt te versterken." Naast mijn werk word ik ook in staat gesteld om te werken aan mijn mobiliteit en kan ik een aantal uur per week besteden aan solliciteren en netwerken. Door dit werk zie ik heel goed wat Baandomein voor werknemers en organisaties kan betekenen en ik zou dan ook iedere organisatie aanbevelen om lid te worden. Bij mijn volgende evaluatiegesprek met mijn trajectmanager ga ik ook zeker aangeven dat zij er nog veel meer uit kunnen halen dan dat zij nu doen. Ook collega‘s die in hetzelfde traject als mij zitten, wil ik gaan overtuigen om deel te nemen aan de workshops."

Op de vraag hoe Jacqueline haar toekomst ziet, antwoord ze: “de mededeling dat mijn werk bij Rijkswaterstaat zou stoppen, was een flinke klap. Ik vond mijn werk erg leuk en heb daarom ook nooit echt nagedacht over andere mogelijkheden, ik zat prima daar. Maar door deze verandering moest ik opeens gaan nadenken over wat ik gedurende de rest van mijn loopbaan wil doen. Door het volgen van de workshops bij Baandomein heb ik geleerd om hier een positieve draai aan te geven en ik kijk nu anders naar mijn toekomst. Daarnaast krijg ik van Rijkswaterstaat goede begeleiding en mogelijkheden en dat geeft rust. Al met al heeft deze ervaring mij zelfverzekerder gemaakt en ik ga ervan uit dat ik uiteindelijk weer een leuke baan zal vinden. En tot die tijd kan ik mij zelf nuttig maken bij Baandomein."
Geplaatst op: 07-06-2017