Baandomein verbindt!


Soms moet je gewoon durven


Durf te dromen


Duurzame inzetbaarheid


De kracht van netwerken


Werk en privé in balans


Klaar voor een nieuwe start?


Samenwerken aan je loopbaan


Ga er maar aan staan


ben jij geworden wat je wilde zijn?


Nieuws

Patty van der Aa, enthousiast over loopbaancoaching

Patty is in 2004 afgestudeerd aan de Pabo en is daarna in het primair onderwijs aan de slag gegaan als leerkracht. Zij heeft later de master SEN-gedrag en de master pedagogiek afgerond. Momenteel is zij bezig met de master leidinggeven.

Na 12 jaar werken in het onderwijs begon het bij Patty te kriebelen en werd het tijd voor verandering. Per toeval ging toen het project KIM van start en werd Patty via de nieuwsflits van Innovo erop geattendeerd dat iedereen zich mocht aanmelden voor dit project en dat er tevens gratis gebruik gemaakt kon worden van een loopbaancoach.
Patty vertelt: “Dit nieuws kwam voor mij echt op het perfecte moment, niet omdat ik ontevreden was op de plek waar ik op dat moment werkzaam was, in tegendeel zelfs, ik had het erg naar mijn zin. Het team was fijn en ik had fijne contacten met de kinderen en de ouders. Maar na twaalf jaar onderwijs was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het leek mij goed om samen met een neutrale coach te onderzoeken wat mijn mogelijkheden waren. Ik heb mij dus aangemeld bij het RTC van Baandomein en een e- portfolio aangemaakt. Vervolgens ben ik gaan kijken welke loopbaancoach mij het meest geschikt leek, het verhaal van Nicole Steinbusch sprak mij direct aan en ik heb daarom voor haar gekozen, tijdens ons kennismakingsgesprek bleek dit een schot in de roos, het klikte direct."

Over het loopbaantraject is Patty heel enthousiast: “Het loopbaantraject heb ik als heel positief ervaren, het was quality time voor mijzelf. Ik kon met iemand, die een neutrale positie heeft, over mijzelf en mijn loopbaan praten. Samen zijn we gaan kijken naar zaken als waar ligt je kracht, wat zijn je waardes en wat zijn je valkuilen. Nicole heeft mij leren kijken naar mijn eigen gedrag en de invloed ervan op mijn omgeving. Daarnaast heeft Nicole mij uitgedaagd om te netwerken. Iets dat ik heel spannend vond om te doen. Een afspraak met de personeelsconsulente van Innovo heeft geleid tot de vraag of ik een tijdelijke functie als adjunct-IB wilde invullen op basisschool Tarcisius in Heerlen. Ik heb die kans met beide handen aangegrepen en heb een hele leuke en leerzame periode gehad.

Op de vraag hoe haar toekomst er dan verder uit gaat zien, antwoord Patty: “Door de werkervaring die ik het afgelopen jaar opgedaan heb, weet ik zeker dat ik de goede stap gezet heb. Omdat het tijdelijke contract op Tarcisius afloopt, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Dit is de reden dat ik gesolliciteerd heb en ben aangenomen op basisschool de Schakel in Heerlen als intern begeleider".

Op de vraag hoe Patty terugkijkt op het loopbaantraject, antwoord zij enthousiast: "Dit was echt een hele fijne ervaring en ik ben blij dat ik eraan deelgenomen heb. Ik zit hierdoor goed in mijn vel en weet wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Het loopbaantraject heeft mij een duwtje in de goede richting gegeven. Ik hoop ook dat ik in de toekomst nog eens een vervolg aan dit traject kan geven, want het is fijn om met een neutraal iemand te sparren over je werk en feedback te krijgen. Ik zou iedereen een loopbaantraject bij Nicole gunnen, het is een cadeautje voor jezelf!
Geplaatst op: 27-06-2017